"Владимир Владимирович, имаме към вас апел: на следващите избори за президент, ви молим да се кандидатирате отново за този пост, много ще се радваме на това." Така се обърнал към президента ветеран от войната.

"Добре, ще помисля, благодаря", отговорил Путин.

Предложението и отговорът дошли на среща, на която се обсъждали мерките за преодоляване на последиците от горските пожари през април 2017 г. в село Черемушки, Република Бурятия, при които изгоряха десетки домове.

Държавният глава е говорил за възстановяването на жилищата в селото, включително на тези, построени от ветеран от войната. Именно той благодарил и поставил апела си към Путин.

Преди около 2 месеца руските медии писаха, че Владимир Путин е запазил "интригата 2018", като не е казал дали ще иска четвърти президентски мандат. Тогава, близо 4-часовата 15-а "пряка линия" с Владимир Путин, не донесе очакваната сензация - руският лидер не обяви, че ще се бори за нов мандат.

Медиите припомниха обаче 2 намека от президента:

"Първо, аз все още работя", така реагирал Путин на въпроса.

Руският лидер освен това планира да смени президентския си автомобил с нов, родно производство, марка "Кортеж", който ще се произвежда ...от края на 2018 г.

Новата лимузина ще бъде показана пред публика на официалната церемония по встъпване в длъжност на новоизбрания държавен глава.